Soja och ingefärsglazerade revben med cole slaw på rabarber

4

Du behöver

  • 1,2 kg tjocka revben eller spare ribs
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök, delad
  • 3 lagerblad

Glaze:

  • 4 dl kikkoman soja
  • 2 dl honung
  • 1 dl oxsvansfond eller 1 tsk oxbuljongspasta
  • 1 halv tomat
  • 0,5 msk hackad ingefära
  • 0,5 msk spansk peppar, finhackad
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 persiljekvistar
  • Cole slaw:
  • 150 g färsk vitkål, tunt skivad
  • 1 rabarber i tunna strimlor
  • 5 cm rättika i strimlor
  • 2 vårlökar, i fina ringar
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och täck med vatten. Koka i ca. 35 minuter eller tills revbenen är möra.
  2. Glaze:
  3. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Cole slaw:
  5. Blanda ingredienserna och smaka av med juice och salt och peppar. Majonnäsen kan bytas ut mot creme fraiche för ett smalare alternativ.
  6. Tänd grillkolen med tändpapper (ej tändvätska). Efter ca. 30 min då glöden är grå är det dags att grilla revbenen ca. 20 min. Pensla på glazen flera gånger under tiden och vänd köttet lika ofta, så att köttet ej bränns.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept