Grillade revben med tillbehör

Grillade revben med tillbehör
Foto: TV4

Allra godast smakar spjällen om de äts med fingrarna. Ett vitlöksbröd passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2-1,5 kg revben, tunnskurna
  • lite malen ingefära
  • 3 msk matolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk tomatpuré

Grillsås:

  • 2 msk vinäger
  • 4 msk olja
  • 0,5 flaska tomatketchup
  • 2 små gula lökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • några droppar tabasco
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 1 huvud grönsallad
  • 1 grön paprika
  • 1 stånd fänkål
  • Ugn: 275°

Gör så här

  1. Börja med att göra grillsåsen. Blanda vinäger och olja. Späd med ketchup och rör till en slät sås. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå och dra.
  2. Sätt ugnen på 275°. Krydda spjällen med salt och peppar och gnid in dem med mald ingefära. Blanda olja, soja och tomatpuré och pensla spjällen med detta. Lägg dem på ett galler över en långpanna och grilla i ugnen tills de fått fin färg. Räkna med 20 minuter på var sida. Du kan också lägga dem på utomhusgrill. De behöver passas noga så de inte blir för sotiga. Pensla först när de är nästan färdiga.
  3. Skölj salladen och blanda med skivad paprika och fänkål. Servera grillsåsen till de uppskurna spjällen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept