I samarbete med Scan

Grillade racks med fänkåls- och äppelsallad och vitlökskrutonger

45 m
4
Grillade racks med fänkåls- och äppelsallad och vitlökskrutonger
Foto: Scan
45 m
4

Du behöver

  • 1 förp Scan lammracks, fänkål och örter

Fänkåls- & äppelsallad

  • 1,5 dl grapefruktjuice
  • 1 dl citronjuice
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 huvud fänkål, tunt skivad
  • 6-8 rädisor, tunt skivade
  • 1 silverlök, tunt skivad
  • 1 äpple (Pink Lady), tunt skivad
  • 0,5 dl parmesan, hyvlad

Vitlökskrutonger

  • 0,5 l brödbitar
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skiva lammracksen, 4 skivor per racks. Grilla på glöd till en innertemperatur på 58-65 grader beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. Låt sen köttet vila i smörpapper några minuter. Servera med tillbehör.
  2. Vispa ihop grapefruktjuice, citronjuice, honung och olivolja, smaka av med salt och peppar. Vänd i fänkål, rädisor, silverlök och äpple, lägg upp och toppa med parmesan.
  3. Blanda ihop brödbitar med vitlök, olja och salt. Lägg ut på en plåt och rosta på 200 grader i 20-30 minuter, rör om då och då, ta ut när du fått fin färg på krutongerna.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept