Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa

20 m
4
Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa
Foto: Stephanie Bjelkstam

Den här salladen gjorde vi alltid när jag jobbade på en svensk restaurang i New York. Kombon av den fräscha melonen, syrligheten från limen, chili, vitlök och grillade pilgrimsmusslor är oslagbar. En storfavorit som är lika härlig på sommaren som till nyårsafton. /Leila

Om du inte tycker om koriander så kan du byta ut den mot basilika eller mynta!

27 december 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m
4

Du behöver

  • 8 stora färska pilgrimsmusslor med eller utan skal
  • 1 galiamelon
  • 0,5 cantaloupemelon
  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 1,5 limefrukt, saft av
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • tabasco
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Gnid in musslorna med lite olivolja och salta och peppra. Grilla musslorna medium/rare i en rykande het och torr grillpanna. Om du har romsäckar från pilgrimsmusslorna, tillaga dem på samma sätt. Låt musslorna stå och vila i rumstemperatur medan du gör salsan.
  2. Tärna och kärna ur melon och avokado. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla det gröna från salladslöken tunt, finhacka chilin och plocka korianderbladen.
  3. Gör dressingen. Blanda limesaft, olivolja, honung, riven vitlök, några droppar tabasco, flingsalt och svartpeppar i en skål. Blanda med salladen.
  4. Servera salsan i snäckskal eller skålar tillsammans med pilgrimsmusslorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept