Grillade piementos

Grillade piementos
Foto: TV4

Spetsig paprika finns av olika sorter och färgerna varierar allt ifrån vitt, gult, grönt och rött. Den spetsiga paprikan är lite sötare i smaken än den traditionella röda paprikan och passar därför utmärkt att laga mat av.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 spetsiga paprikor
  • 50 g ädelost
  • 4 färska champinjoner

Paprikasås:

  • 1 morot
  • 0,5 dl Ajvar relish
  • 0,5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Skär bort stjälkfästet på paprikorna och skrapa ut kärnorna. Riv ädelosten och tärna champinjonerna. Fyll paprikorna med ost och svamp.
  2. Paprikasås: Skala och skär moroten i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och klicka i ajvar. Häll på buljong och koka upp. Sjud under lock i 10 minuter. Mixa såsen slät.
  3. Grilla paprikorna 3 minuter per sida. Servera paprikorna med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept