Grillade och marinerade grönsaker

Grillade och marinerade grönsaker
Foto: TV4

Extra grönsaker till det grillade köttet eller fisken är alltid uppskattat. Grillade grönsaker är också ett läckert alternativ till alla vänner med gröna preferenser. Grönsakerna får faktiskt mer smak om de marineras efter grillningen i stället för före.

27 april 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 kg grönsaker; paprika, zucchini,
  • och aubergine
  • 1 msk olivolja
  • Marinad:
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna. Dela i ganska stora bitar. Pensla bitarna med lite olja. Det brukar räcka med att pensla en sida.
  2. Grilla dem snabbt till vacker färg på het grill. Lägg i en skål och häll över balsamvinäger och olja.
  3. Skala och skiva vitlöken. Riv basilikan i mindre bitar. Strö över skivad vitlök, salt och basilika. Rör om och låt marinera i 10 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept