Grillade musslor med citronmajonnäs och rostad potatis

koket.se
Grillade musslor med citronmajonnäs och rostad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grillade musslor med citronmajonnäs och rostad potatis

10 ingredienser

35 m

Grillade blåmusslor slungas i persiljesås och serveras med rostad färskpotatis och citronmajonnäs.

Här hittar du Tommys recept på majonnäs.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 10 klyftor vitlök
  • 2 krukor färsk bladpersilja
  • 3 dl olivolja
  • 2 citroner, saft och skal av
  • 1 bananschalottenlök (eller färsk lök)
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda potatisen med salt och olivolja och rosta i ugnen på 225 grader i 25 till 30 minuter.
  2. I en blender, mixa vitlök tillsammans med två krukor persilja, olivolja samt skal och saft från 1 citron tills oljan är slät. Spara några persiljeblad till servering.
  3. Slå upp den mixade oljan i en bunke tillsammans med fint hackad schalottenlök.
  4. Blanda majonnäs med skal från 1 hel citron och saft från en halv.
  5. Tvätta och borsta musslorna. Kasta alla som har trasigt skal eller som inte stänger sig när man knackar på dem.
  6. Lägg musslorna på en grillplåt och grilla sedan tills alla öppnat sig och är tillagade, det går snabbt på grillen.
  7. Så fort musslorna är klara, vänd ner samtliga i den mixade oljan och blanda runt så alla täcks.
  8. Ta ut potatisen från ugnen och slå musslorna och oljan över potatisen och blanda runt. Servera med citronmajonnäs och toppa med persiljeblad.