Var omsorgsfull när du grillar kotletter. Om sotiga lågor slickar köttet får det lätt en oönskad bismak. Höj och sänk gallret, vårda glöden och släck sekundsnabbt varje låga med vatten från blomsprutan.
0,5 msk torkad rosmarin (eller ett par kvistar färsk)
1 tsk malen ingefära
1 klyfta vitlök
Till servering:
potatis, kokt
sallad
Gör så här
Marinad: Ansa och hacka paprikan. skala och riv ingefäran. Blanda samman paprika, vinäger, sirap, chilipulver, rosmarin och ingefära. Pressa ner vitlöken.
Lägg i köttskivorna och låt ligga över natten. Täck marineringskärlet med plastfilm, annars doftar hela kylskåpet av marinaden.
Tänd grillen i god tid. Grilla kotletterna möra och saftiga, ca 4 minuter per sida. Passa skivorna noga. Servera med nykokt färskpotatis och en krispig sallad.