Grillade lövbiffspett

Grillade lövbiffspett
Foto: TV4

Läcker mat som passas både till sommarens grillfest och även vinterns goda middagar. Tänk på att lägga spetten i blöt en stund innan, så de inte börjar glöda när det blir varma. Ska du göra denna rätt på spisen i köket, så är det bäst att först bryna dem i panna och sedan eftersteka dem ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st lövbiffar
  • 1 ask mjukost med pepparrot
  • 3 msk dill, hackad
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 750 g fryst tärnad potatis
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 tsk mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda förberedd potatis och örter. Rör ihop olja, senap, salt och peppar och slå över.
  2. Krydda biffarna. Blanda ost och dill. Fördela på biffarna, rulla ihop och trä på grillspett.
  3. Pensla lätt med olja. Grilla dem klara över koleld.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept