Grillade kycklingfiléer med smält chèvre

Grillade kycklingfiléer med smält chèvre
Foto: TV4

Det är märkligt hur den franska getosten chèvre med sin "korta" och lite sträva smak passar så bra ihop med just kyckling, men det gör den. En kryddstark tomatsås passar fint som tillbehör. Servera goda marinerade paprikor som tillbehör samt gärna ris eller couscous.

23 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor chèvre
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 pressad citron
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • socker, salt, peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Fräs lök, vitlök och curry i olja utan att det tar färg, häll på krossad tomat och citronsaft. Koka ihop såsen någon minut och smaka sedan av med salt, socker och peppar.
  2. Banka ut kycklingfiléerna, pensla dem med olja och grilla ca 3 minuter på varje sida.
  3. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat och täck med ostskivorna. Grilla eller gratinera i ett par minuter tills osten smält. Servera kycklingen med sås, paprika och ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept