Grillade keftedes

Grillade keftedes
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillade keftedes

6 ingredienser

Små goda keftedes, grekiska köttbullar passar lika bra på middagsbordet som vid en större buffé. Grilla dem på utegrill, eller hemma på spisen. Börja gärna i en grillpanna och fortsätt sedan och stek dem klart i ugnen. Servera med en härlig vitlöksyoghurt, ris och morötter.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 msk mynta, smulad
  • 0,5 tsk malen kummin
  • olja

Tillbehör:

  • rå skivad lök, rivna morötter och kokt ris

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddorna, forma ovala biffar.
  2. Pensla dem med olja, trä ev. på spett.
  3. Grilla långsamt och vänd dem många gånger på grillen.
  4. Rå, skivad lök, rivna morötter och kokt ris till.