Grillade hamburgare

Grillade hamburgare
Foto: TV4

Vad är en grillsommar utan hemgjorda hamburgare?

10 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 0,5-1 tsk salt, svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • rå och stekt lök i ringar
  • strimlad isbergssallat
  • tunna tomatskivor
  • gurka i skivor
  • Inlagd gurka
  • boston gurka
  • amerikansk hamburgerdressing
  • valfri majonnäs
  • senap och ketchup
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 3 msk bostongurka

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ställ svalt. Forma färsen till fyra biffar, ca 1–1 1/2 cm tjocka. Krydda biffarna med salt och peppar.
  2. Grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. När köttsaften börjar tränga fram på ytan är burgaren rosa inuti. Låt den ligga kvar lite till om du vill ha den genomstekt.
  3. Servera med ett hamburgerbröd till var och en. Lägg upp tillbehören så att alla kan välja sina favoriter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept