Grillade fetaostfyllda lammfärsbiffar

Grillade fetaostfyllda lammfärsbiffar
Foto: TV4

Fyll färsen med fetaost. De här biffarna är lika goda stekta i panna som grillade på träkolsgrill. Var försiktig med saltet i färsen eftersom osten är salt. Klyftpotatis, ris eller couscous är alla lika goda som tillbehör.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl finhackad timjan (1 msk torkad)
  • salt
  • peppar
  • 100 g fetaost

Till servering:

  • Klyftpotatis
  • tomatsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda samman lammfärs, ägg och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 8 stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina biffar.
  3. Grilla biffarna 4-6 minuter per sida på träkolsgrill eller stek biffarna ljust bruna runt om i smör i stekpanna. Ställ hela stekpannan (om skaftet tillåter) i ugnen och låt bullarna steka klart i 10 minuter. Servera med klyftpotatis och tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept