Grillade dubbla lammkotletter med grönsaker under örttäcke

Grillade dubbla lammkotletter med grönsaker under örttäcke
Foto: TV4

Till snabblagade och välsmakande lammkotletter smakar det gott med ett roligt tillbehör. Här serverar vi grönsaker under ett frasigt örttäcke.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dubbla lammkotletter
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad timjan

Örtbakade grönsaker:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • smör att fräsa i
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa paprikan och skär den i tärningar. Skala löken och skär den i grova bitar. Fräs löken mjuk i smör och låt paprikan fräsa med några minuter mot slutet. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar. Smörj en ugnssäker form och lägg i paprika, lök och tomat.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan. Blanda samman ströbröd, parmesan, olivolja, vitlök, persilja, rosmarin och timjan. Häll blandningen över grönsakerna i formen som ett täcke. Gratinera i ca 5 minuter.
  3. Gnid in lammkotletterna med salt, peppar och timjan och grilla dem ca 2 minuter per sida. Servera grönsakerna till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept