I samarbete med Scan

Grillade BBQ-ribs med tomat- & pestofyllda potatisar

1-2 h
4
Scan Grillade ribs med tomat - & pestofyllda potatisar
Foto: Köket.se
Från Scan

Revben är en storfavorit oavsett om du grillar dem eller tillreder dem i ugnen. Servera med smarriga potatisar med tomat - och pestofyllning i, och en kall pestokräm.


23 augusti 2016
Visa mer
1-2 h
4

Du behöver

  • 2 kg Spareribs (500 g per person)
  • 4 potatisar, stora

Tomat - & pestoröra

  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl solrosfrön, gärna rostade
  • 1 dl parmesanost
  • 5 soltorkade tomater + olja

Rub

  • 1 msk cayennepeppar
  • 9 msk paprikapulver
  • 4 msk lökpulver
  • 4 msk chilipulver
  • 3 msk salt
  • 3 msk svartpeppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 msk örtsalt
  • 1 dl farinsocker
  • liquidsmoke
  • olivolja

Pestokräm

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2-3 tsk honung
  • 2-3 tsk pesto
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Rub
    Mixa ihop ingredienserna till rubben och massera in den på ribsen tillsammans med lite olivolja och några droppar liquid smoke. Låt gärna dra i rumstemperatur någon timme.
  2. Tomat - & pestoröra
    Mixa ihop alla ingredienser till pestoröran i en mixer. Känns den torr, tillsätt lite av oljan från de soltorkade tomaterna.
  3. Potatisen
    Förkoka potatisen så den är halvfärdig. Dela den i tre fyra skåror men inte ända ner. Fyll skårorna med pestoröran. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter - eller tills du känner att potatisen är genomstekt.
  4. Ribs
    Lägg ribsen på grillen, låt gå i låg temperatur för att de inte ska brännas och bli torra. Pensla med en glaze för att få extra yta och smak. Tunna ribs (Spare ribs) är enklast att få bra resultat på, grilla ca 15-25 minuter på varje sida. Tillagar du dem i ugnen lägg bensidan uppåt och vänd efter halva tiden. Är ribsen tunna kan du räkna med ca 30-50 minuter på 175 grader. Innertemperaturen på ribsen ska vara ca 70 grader när de är genomstekta.
  5. Pestokräm
    Blanda ihop ingredienserna till den kalla pestokrämen. Smaka av med salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept