Myllymäkis grillade revbensspjäll med coleslaw

koket.se
Myllymäkis grillade revbensspjäll med coleslaw
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis grillade revbensspjäll med coleslaw

13 ingredienser

1 h + förkokning

Grillade, saftiga revbensspjäll med underbar bbq- och honungsglaze. Serveras med krämig coleslaw med fänkål och citron.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl barbequesås
  • 3 msk honung
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 klyftor vitlök

coleslaw

  • 200 g vitkål
  • 200 g fänkål
  • 200 g morot
  • 3-4 dl majonnäs
  • 2 tsk fänkålsfrö, stött
  • 1 citron, skal och ev lite saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Revbenen behöver förberedas innan de grillas. Det finns två sätt, koka revbenen i saltat vatten så vattnet täcker i 3 timmar på medelvärme. Eller koka upp vatten med salt och slå över revbenen som ligger i ugnssäker form så att vattnet täcker. Baka sedan formen med vatten och revben i ugnen över natten på 90 grader i minst 8 timmar.
  2. Börja med coleslawen, skiva eller strimla vitkål och fänkål tunt. Blanda med riven morot och mortlade fänkålsfrön. Tillsätt lite salt och krama ur eventuell vätska.
  3. Blanda ner citronskal, citronsaft och majonnäsen. Blanda runt och låt vila i kylen.
  4. Blanda glazen med riven vitlök, bbq-sås, honung och spiskummin.
  5. Grilla sedan revben hela, först utan glaze i ca 20-25 minuter med locket på, så de får lite färg och blir tillagade. Pensla därefter revbenen med glaze flera gånger under ca 20 minuter, pensla och grilla om vartannat.
  6. Servera revbenen med coleslaw.