Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel

Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel

15 ingredienser

20 m

Underbart god sommarsallad med grillad zucchini, mozzarella, rostade hasselnötter, lavendel och picklade svartvinbär.

Dryckestips: Steinschaden (4320) Grüner Veltliner, 2014 Österrike, Niederösterreich, Kamptal

Ingredienser

portioner
  • 1 rosésallad
  • 2 buffelmozzarella
  • 2 zucchini
  • 1 dl hasselnötter, rostade och krossade
  • 2 tsk lavendel
  • svartpeppar
  • salt

vinägrett

  • 1 knippe persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Picklade vinbär

  • 1 ask svarta vinbär [125 g]
  • 2 msk honung (ej flytande)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda honung, vinäger och salt tills det lösts upp och lägg ner bären. Låt stå tills resten är klart.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden, pensla med olivolja och grilla dem på hög värme, på grillen eller i grillpanna. Låt svalna något.
  3. Skär rosésalladen fint och fördela på fyra små eller ett större fat, arrangera zucchinin vackert över. Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela den över salladen.
  4. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla den över. Toppa med hasselnötter, lavendel och ett par varv med svartpepparkvarnen.