Grillad toast med lagrad ost, kallskuret och sallad

Rommetoast - grillad macka med färskost och lagrad ost. Servera med kallskuret och en god sallad.

13 april 2017
4

Du behöver

Grillad toast

  • 8 skivor levainbröd
  • olivolja
  • 1,5 dl färskost
  • 1,5 msk pepparrot, färskriven
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • schalottenlök
  • rödlök
  • 1 msk socker
  • 8 skivor lagrad hårdost

Sallad

  • 4 dl plockad bladsallad
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl plockad dill
  • 0,5 dl skivade rädisor

Lättpicklad gurka

  • 0,5 gurka
  • 3 msk ättika
  • 6 msk socker
  • 1 dl vatten
  • färsk dill

Tillbehör

  • blåbärsrökt flankstek
  • rökt fläskkarré

Gör så här

  1. Grillad toast
    Skiva levainbrödet. Ringla över lite olivolja över skivorna.
  2. Riv pepparroten, blanda upp med färskosten en nypa flingsalt samt nymalen svartpeppar. Bred på brödet.
  3. Skiva rödlöken och schalottenlöken. Stek i panna med smör tills löken blivit gyllenbrun. Tillsätt sockret. Salta och peppra.
  4. Lägg på 2 skivor ost och stekt lök på 4 brödskivor. Lägg ihop mackorna och grilla i ett våffel- eller mackjärn.
  5. Sallad
    Plocka salladsbladen grovt. Plocka dill. Finhacka gräslök och skiva rädisorna. Blanda runt.
  6. Skiva gurkan på längden. Blanda upp ättika, socker och vatten. Tillsätt dill och blanda runt. Låt gurkan ligga och vila i vätskan en liten stund.
  7. Servera med salladen, kallskuret och den nygrillade mackan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept