Grillad salsiccia med bönsallad och paprikaröra

30 m
4
Grillad salsiccia med bönsallad och paprikaröra
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad salsiccia serveras med grillad paprikaröra och salladsblad fyllda med vita bönor.

Tips! Använd gärna en blandning av olika typer av salsiccia, t.ex. kryddade med chili eller fänkålsfrön.

22 juni 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 750 g färsk italiensk salsiccia
  • 2 msk olivolja

Sallad

  • 400 g konserverade vita bönor, sköljda med kallt vatten
  • 1 näve rucola
  • 10 cocktailtomater
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 liten rödlök, hackad
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • huvudsallad eller isbergssallad, blad av

Paprikamix

  • 2 röda paprikor
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 12 gröna oliver med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme eller tänd grillen.
  2. Paprikamix
    Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna och pensla dem med olivolja.
  3. Lägg paprikahalvorna på ett grillgaller, med skalsidan upp (i ugn) eller på penslat grillgaller med skalsidan nedåt (på grill). Placera grillgallret mitt i ugnen med aluminiumfolie på en ugnsplåt under. Rosta paprikorna tills deras skal är svartbubbliga, i ugnen eller på grillen. Lägg paprikan i en plastpåse för att svalna.
  4. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär sedan paprikorna i tunna strimlor på längden.
  5. Blanda den strimlade paprikan, lite salt, oregano, vitlök och oliver i en skål.
  6. Sallad
    Rör samman rödlök, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing i en liten skål. Lägg bönorna i en rymlig skål och blanda i dressingen. Bönorna kan med fördel stå några timmar för att dra åt sig av dressingen.
  7. Dela tomaterna och pressa ur kärnorna. Rör samman tomathalvor och rucola med bönorna vid serveringen.
  8. Skölj salladsbladen och dela dem i bitar, stora nog för att rymma ett par skedar bönsallad.
  9. Salsiccia
    Snitta eventuellt salsiccian försiktigt med en vass kniv på längden. Pensla korvarna med olivolja. Pensla grillgallret med matolja.
  10. Lägg korvarna på grillen och grilla i totalt 5-10 minuter beroende på deras tjocklek och om de är hela eller inte. Grilla på medelvärme och flytta ofta på de hela korvarna så att de inte bränns vid. Snittade korvar vänds försiktigt en gång. Passa noga så att salsiccian blir genomgrillad, men inte för hårt grillad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept