Grillad sallad nicoise

15 m
4
Grillad sallad nicoise
Foto: TV4
Från Mitt kök
En underbar variant på den klassiska tonfisksalladen, att grilla romansallad ger rätten extra karaktär.
29 juni 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 2 romansallad
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 liten rödlök, i tunna ringar
  • 300 g varm kokt potatis (gärna små)
  • 3 msk kapris
  • 1 dl kalamataoliver
  • 12 sardeller
  • 4 nykokta ägg
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att dressingen. Vispa samman 4 msk olivolja med riven vitlök, vinäger, senap, honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela romansalladen i kvartar på längden. Ringla 2 msk olivolja över och salta. Grilla 2 minuter per sida. Lägg sedan på ett stort fat.
  3. Dela potatisarna i mitten och lägg ovanpå salladen. Lägg på tonfisk, tomater, rödlök, kapris och oliver. Häll över dressingen och toppa med ägghalvor och sardeller. Strössla persilja över och servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept