Grillad Portobello

Grillad Portobello
Foto: TV4

Portobello eller portobella är en stor champinjon med köttig hatt som passar utmärkt att grilla.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 portobello
  • 2 bifftomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • Dressing:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär bort foten och dela svampens hatt. Dela foten på längden och skiva. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar.
  2. Fräs svampfoten och rödlöken i smör. Blanda samman vinäger, honung och olja och vänd ner i lökblandningen.
  3. Pensla svamphattarna med olivolja och grilla ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg tomatskivorna på svampen och toppa med löksalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept