Grillad polenta

Grillad polenta
Foto: TV4

Polentagryn är helt enkelt små gryn av majs. Detta kokas till en fast gröt som får stelna. Det tar ungefär en timme. Sedan är det bara att skära polentan i bitar. Den kan grillas på utegrill eller i grillpanna. Det går även bra att steka den i stekpanna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 dl polentagryn
  • 1 dl parmesanost
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • wokade grönsaker

Gör så här

  1. Koka upp buljongen. Häll ner polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills den är helt slät. Koka gröten i 20-30 minuter och rör om under tiden.
  2. Dra kastrullen av värmen och rör ner riven parmesanost. Krydda med salt och peppar, så polentan får rejält med smak. Slå upp polentan på ett vattensköljt fat. Låt den stelna i kyl någon timme.
  3. Ta upp och skär den kalla polentan i snygga bitar. Grilla eller stek bitarna någon minut på varje sida. Servera med wokade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept