I samarbete med Scan

Grillad pluma med nektariner och ingefärsstekt pak choi

Grillad pluma med nektariner och ingefärsstekt pak choi
Foto: Scan
Från Scan

En mumsig och fräsch rätt på Svensk Rapsgris med grillade nektariner och pak choi. Pluman, eller kotlettkappan, är både saftig, mör och väldigt smakrik. Plumans platta form gör den tacksam att grilla - definitivt något att testa till helgens grillning!

Sugen på fler recept på pluma? Testa detta smarriga med baconpotatis och getostaioli.


22 april 2016
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp. Pluma, Svensk Rapsgris från Scan

Sesammarinad

  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk hackad oregano
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • 1 msk oystersås

Ingefärsstekt pak choi

  • 800 g pak choi
  • 0,5 dl ingefära, finstrimlad
  • 1 msk rapsolja

Grillade nektariner

  • 2 nektariner
  • rapsolja

Gör så här

  1. Tänd grillen, blanda ingredienserna till sesammarinaden och marinera pluman i hälften av marinaden, spara resten till glaze.
  2. Grilla pluman till en innertemperatur mellan 65-70 grader. Pensla med glaze och låt vila ca 10 min.
  3. Dela pak choien längs med och stek dem snabbt i het panna i rapsolja, tillsätt ingefran och salta och peppra.
  4. Klyfta nektarinerna, pensla med rapsolja och grilla tills de fått fin färg.
  5. Skiva pluman tunt och servera med pak choi och de nygrillade nektarinerna.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept