I samarbete med Scan

Grillad pluma med baconpotatis, zucchinisalsa och getostaioli

Grillad pluma med baconpotatis, zucchinisalsa och getostaioli
Foto: Scan
Från Scan

Pluman, eller kotlettkappan, är en saftig, mör och smakrik köttbit - vilket gör den extra god att grilla! Här är ett riktigt smarrigt recept med zucchinisalsa, baconpotatis och getostaioli.

Vill du ha fler recept på olika kötträtter? Vi har samlat massor av smarriga recept HÄR!


22 april 2016
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 pkt Pluma, Svensk Rapsgris från Scan
  • Rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Timjan
  • Salt o peppar

Baconpotatis

  • 500 g färskpotatis
  • 1 pkt bacon, Svensk Rapsgris från Scan
  • 2 msk pesto
  • Tandpetare

Getostaioli

  • 200 g getost
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 citron, saften
  • Örter, färska
  • Salt och vitpeppar

Zucchinisalsa

  • 2 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 salladslök
  • 1 citron
  • 2 msk parmesan, riven
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Gnid pluma med rapsolja, salt, peppar, krossad vitlök och timjan.
  2. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Slå av vattnet när potatisen är klar och låt ånga av.
  3. Pensla baconskivorna med pesto och dela på mitten. Linda en baconskiva runt varje potatis och fäst med en tandpetare.
  4. Pensla ett folieark med olivolja. Bryt getosten i bitar. Värm getosten i foliepaket med lite pressad vitlök och honung i cirka 5 minuter på grillen tills den smält lite.
  5. Lägg i getosten i en bunke och vispa ihop med olivolja och yoghurt. Smaka av med pressad citron och svartpeppar.
  6. Skär zucchini i långa skivor. Pensla med olivolja, salt och peppra. Skär salladslöken fint. Grilla zucchinin tills den fått fin färg. Skär i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser.
  7. Grilla pluman till en innertemperatur på 65-70 grader beroende på önskad stekgrad, låt vila i 10-15 minuter. Grilla baconpotatisen tills baconet fått fin färg.
  8. Skiva pluman tunt och servera genast med alla tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept