Grillad marinerad oxfilé

Grillad marinerad oxfilé
Foto: TV4

Det möra köttet får en lätt syrlig smak när det marineras i två dygn. Servera grillad filé med en krispig sallad.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg oxfilé
  • 2 tsk japansk soja
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,25 dl dragonvinäger
  • 1 liten kvist färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 0,5 krm riven muskot
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 1 morot

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och morot. Tvätta noga och skär även citronen i skivor. Putsa köttet med en vass kniv. Blanda samman soja, vin, vinäger, timjan, lagerblad, muskot, lök, morot och citron till marinaden.
  2. Lägg ner köttet i en trång skål eller bunke. Häll på marinaden så att den täcker köttet och ställ det kallt i 2 dygn. Vänd köttet ett par gånger under marineringen.
  3. Torka av köttet och grilla det varsamt till önskad innertemperatur. Vid 60° är köttet medelstekt. Grilltiden är ca 10-15 minuter men varierar beroende på filéns tjocklek och temperaturen i grillen. Prova med köttermometer som du sticker in i filéns köttigaste del. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept