Grillad makrill

Grillad makrill
Foto: TV4

Makrill har kraftig smak och passar därför bra att servera med rödvinssås. Här följer en grillad variant.

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g makrillfilé
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk vin, rött
  • 1 knippa gräslök
  • Rödvinssås:
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vin, rött
  • 2 dl kalvbuljong

Gör så här

  1. Rödvinssås: Skala och hacka löken. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken gyllengul. Ta av från ärmen och rör ner mjölet. Tillsätt rödvin och buljong under omrörning. Sätt tillbaka på plattan, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda 3 minuter och sila sedan genom en finmaskig sil.
  2. Pensla fiskfiléerna med soja och rött vin. Skär gräslöken smått.
  3. Grilla fisken med skinnsidan uppåt någon minut. Vänd och grilla färdigt med skinnsidan mot glöden cirka 2-3 minuter. Servera med rödvinssås och strö över gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept