Grillad makrill

Grillad makrill
Foto: TV4

”Fick ni någon fisk?” ”Nä, bara makrill.” Så kunde det låta på Västkusten förr. I dag skattar vi makrillen högre och vet att färska filéer är goda att grilla. Variera med att pensla över lite pesto innan de tillagas.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g makrillfilé
  • 600 g färskpotatis
  • 12 st schalottenlökar
  • 4 st salladslökar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st lime, pressad saft
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 st rödlök, finhackad
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär bort benraden från makrillfiléerna och snitta ett par gånger genom skinnet.
  2. Skrubba eller skala potatisen. Koka den nästan färdig. Skala schalotten­lökarna och lägg ner dem när ca 5 minuter återstår. Lägg efter någon minut ner salladslökarna. Slå av vattnet och låt ånga av.
  3. Dela tomaterna. Vänd samman dem med potatis och lök. Tillsätt olivolja och smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr panna.
  5. Grilla fisken vackert rutig. Krydda. Lägg upp och dekorera med pinjenötter och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept