Grillad laxkotlett med kryddsmör och ratatouille

Grillad laxkotlett med kryddsmör och ratatouille
Foto: TV4

Ratatouille, fransk grönsaksröra, är nog den bästa kylskåpsrensare som finns. I stället för att låta grönsaker ligga och bli dåliga i kylen är det bättre att ta en stund och ställa sig och skära ner allt i småbitar. Sedan är det bara att låta grönsakerna långsamt koka ihop på svag värme med olivolja och vitlök. En grönsaksröra kan serveras varm eller kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 laxkotletter
  • olja att pensla med
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 125 g smör
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippa persilja
  • 2 skalade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 krm timjan
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Kryddsmör: Rör samman smör, citronsaft och hackad persilja. Rulla till en rulle och svep in den i smörpapper. Låt den ligga i frysen tills det är dags att servera.
  2. Ratatouille: Grovhacka lök, aubergine och squash. Låt hacket fräsa några minuter i olivoljan utan att ta färg. Hacka persiljan och lägg den i fräset tillsammans med de grovt skurna tomaterna, pressad vitlök och timjan. Låt alltsammans fräsa ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och nymalen peppar.
  3. Laxkotlett: Pensla laxkotletterna på båda sidor med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla 2-3 minuter på var sida. Du kan grilla på utegrill eller i grillpanna. Laxkotletter kan även stekas i stekpanna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept