Grillad laxfilé med dillhollandaise

Grillad laxfilé med dillhollandaise
Foto: TV4

Lax, dill och hollandaisesås är en klassisk kombination. Har du en mixer eller matberedare gör du snabbt och enkelt din egen hollandaisesås. Färskpotatis och lättkokta sockerärter är goda tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 laxskivor à 150 g
  • matolja till pensling
  • salt och malen vitpeppar

Dillhollandaise:

  • 3 äggulor
  • 3 msk vatten
  • 1 knippa dill
  • 250 g smör
  • 0,5 citron
  • salt
  • 1 nypa kajennpeppar

Gör så här

  1. Sås: Hacka dillen, smält smöret och pressa citronen. Kör äggulor, vatten, citronsaft, lite salt och kajennpeppar i matberedare på högsta hastighet i 15 sekunder. Sätt till det avsvalnade smöret i en fin stråle medan maskinen arbetar på högsta hastighet. Blanda slutligen i dillen och kör 10 sekunder på lägsta hastighet.
  2. Krydda laxskivorna med salt och peppar och pensla dem med lite olja. Grilla dem i het grillpanna eller på träkolsgrill 3-4 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept