Lax, dill och hollandaisesås är en klassisk kombination. Har du en mixer eller matberedare gör du snabbt och enkelt din egen hollandaisesås. Färskpotatis och lättkokta sockerärter är goda tillbehör.
Ingredienser
4 laxskivor (à 150 g)
matolja, till pensling
salt
vitpeppar
Dillhollandaise:
3 äggulor
3 msk vatten
1 kruka färsk dill
250 g smör
0,5 citron
salt
0,5 krm cayennepeppar
Gör så här
Sås: Hacka dillen, smält smöret och pressa citronen. Kör äggulor, vatten, citronsaft, lite salt och kajennpeppar i matberedare på högsta hastighet i 15 sekunder. Sätt till det avsvalnade smöret i en fin stråle medan maskinen arbetar på högsta hastighet. Blanda slutligen i dillen och kör 10 sekunder på lägsta hastighet.
Krydda laxskivorna med salt och peppar och pensla dem med lite olja. Grilla dem i het grillpanna eller på träkolsgrill 3-4 minuter på varje sida.