Grillad laxfilé med chipotlechutney

Grillad laxfilé med chipotlechutney
Foto: TV4

Till den grillade laxen serveras en smakrik chutney.

1 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk rapsolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 st grön spansk peppar
  • Chutney:
  • 1 st poblanochili
  • 1 st chipotlechili
  • 1 st grönt äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk rårörsocker
  • 1 liten burk majskorn
  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Chutney: Värm ugnen till 250°. Rosta chilifrukterna i ugnen i 10 min. Skala och finhacka fruktköttet. Tärna äpplet. Blanda chili, äpple, vinäger, socker, majs och bönor i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Lägg ner bland övriga ingredienser och koka upp. Sänk värmen och sjud i 25 min. Låt svalna.
  2. Skär laxfilén i portionsbitar. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla med skinnsidan ner i 1-1 1/2 min. Vänd och grilla köttsidan i ca 3 min eller tills laxen har en innertemperatur av 58°.
  3. Strimla den spanska pepparn fint. Servera laxen med chutney och strö över spansk peppar. Laxen passar utmärkt att grilla på träkolsgrill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept