Grillad laxfilé med chipotlechutney

Grillad laxfilé med chipotlechutney
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad laxfilé med chipotlechutney

13 ingredienser

Till den grillade laxen serveras en smakrik chutney.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 grön spansk peppar

chutney:

  • 1 poblanochilifrukt
  • 1 chipotlechilifrukt
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 förp majskorn
  • 1 dl färdigkokta svarta bönor
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Chutney: Värm ugnen till 250°. Rosta chilifrukterna i ugnen i 10 min. Skala och finhacka fruktköttet. Tärna äpplet. Blanda chili, äpple, vinäger, socker, majs och bönor i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Lägg ner bland övriga ingredienser och koka upp. Sänk värmen och sjud i 25 min. Låt svalna.
  2. Skär laxfilén i portionsbitar. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla med skinnsidan ner i 1-1 1/2 min. Vänd och grilla köttsidan i ca 3 min eller tills laxen har en innertemperatur av 58°.
  3. Strimla den spanska pepparn fint. Servera laxen med chutney och strö över spansk peppar. Laxen passar utmärkt att grilla på träkolsgrill.