Grillad lax på potatisbädd

Grillad lax på potatisbädd
Foto: TV4

Här tar du en hel lax till receptet!

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 hel lax, 1-1 1/2 kg
  • 2 msk olivolja
  • 2 st timjankvistar, färska
  • 2 st salviakvistar, färska
  • 1 knippa persilja
  • bomullssnöre
  • 1 knippa gräslök

Potatisbädd:

  • 8 st färskpotatis
  • 2 msk smör
  • 1 st zucchini
  • 1 knippa rädisor

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Värm ugnen till 200°. Skrubba potatisen noga och skär den i mindre bitar. Bryn den i smör och lägg över i en ugnssäker form. Stek potatisen i ugnen i ca 20 minuter. Dela zucchinin, skrapa ut kärnorna och skär i halvmånar. Skiva rädisorna tunt. Låt zucchinin steka med i potatisen de sista 5 minuterna.
  2. Gnid in laxen med salt och peppar och pensla den med olja. Skär några snitt i skinnet. Bind in fisken i ett täcke av färska örtkryddor. Använd bomullssnöre. Grilla laxen ca 15 minuter per sida. Innertemperaturen ska vara 60°. Skär gräslöken smått.
  3. Blanda rädisorna med potatisblandningen och lägg upp på ett stort serveringsfat. Befria laxen från snöret och örtkryddorna och placera på fatet. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept