Grillad kyckling med spenatkrans

Grillad kyckling med spenatkrans
Foto: TV4

Det är gott att smaksätta kött och kyckling med lite citronsaft. Spenatkransen och klyftade tomater räcker som tillbehör för en magrare måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st stor gödkyckling
  • 2 msk matfett
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • citron, persilja till garnering
  • smält smör

Spenatkrans:

  • 500 g fryst bladspenat
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten, enklast i en tjockbottnad gryta på låg värme.
  2. Smörj en kransform eller en vanlig ugnsform. Skall kransen stjälpas upp behövs också ströbröd.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och kryddor och vänd ner den avrunna spenaten. Slå i smeten i formen och grädda ca 30 minuter.
  4. Dela kycklingen i halvor eller kvartar. Krydda med salt, peppar och paprika. Pensla med smält matfett och soja och grilla sedan på grillen eller i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept