Grillad korv med senapscrème och rättikssallad

koket.se
Grillad korv med senapscrème
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grillad korv med senapscrème och rättikssallad

16 ingredienser

30 m (+ inläggning)

Grillad korv som serveras med senapscrème och en syrlig och knaprig sallad på både picklad och rå rättika samt rädisor, gurka och färsk persilja. Rättikan får gärna ligga i lagen och pickla över natten.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grillad korv

  • 600 g blandade färska korvar

Picklad rättika

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 200 g rättika
  • 1 msk gula senapsfrön

Rättikssallad

  • 400 g rättika, skalad
  • 300 g gurka, slarvskalad
  • 200 g rädisa
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 ask krasse
  • olivolja
  • salt

Senapscrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl skånsk senap
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, vatten, socker och senapskorn. Låt svalna. Skiva rättikan tunt på mandolin. Lägg i lagen. Gärna över
  2. natten.
  3. Skiva rättika och gurka på madolin. Dela rädisorna på längden. Blanda allt med persilja, krasse, olivolja och salt .
  4. Blanda i den picklade rättikan vid servering.
  5. Blanda allt till senapscrèmen och smaka av med salt.
  6. Grilla korvarna och servera med senapscrème och rättikssallad.