Grillad korv med senapscrème och rättikssallad

30 m (+ inläggning)
4
Grillad korv med senapscrème
Foto: TV4

Grillad korv som serveras med senapscrème och en syrlig och knaprig sallad på både picklad och rå rättika samt rädisor, gurka och färsk persilja. Rättikan får gärna ligga i lagen och pickla över natten.

23 juli 2016
Visa mer
30 m (+ inläggning)
4

Du behöver

Grillad korv

  • 600 g blandade färska korvar

Picklad rättika

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 200 g rättika
  • 1 msk gula senapskorn

Rättikssallad

  • 400 g rättika, skalad
  • 300 g gurka, slarvskalad
  • 200 g rädisor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • olivolja
  • salt

Senapscrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl skånsk senap
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, vatten, socker och senapskorn. Låt svalna. Skiva rättikan tunt på mandolin. Lägg i lagen. Gärna över natten.
  2. Skiva rättika och gurka på madolin. Dela rädisorna på längden. Blanda allt med persilja, krasse, olivolja och salt . Blanda i den picklade rättikan vid servering.
  3. Blanda allt till senapscrèmen och smaka av med salt.
  4. Grilla korvarna och servera med senapscrème och rättikssallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept