Grillad kassler med rosa sås

Grillad kassler med rosa sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad kassler med rosa sås

8 ingredienser

Kasslern, den lättsaltade, lättrökta fläskkotlettraden, har fått sitt namn efter styckmästare Cassel som hade kötthandel i Berlin för hundra år sedan.

Ingredienser

portioner
  • 4 kasslerkotletter (tunna) [ca 400 g]

Marinad:

  • 0,5 citron
  • 2 dl tomatjuice
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 3 krm svartpeppar, grovmalen
  • 2 lagerblad, smulade
  • en aning salt

Sås:

  • 1,5 dl lättfil smaksatt med lök, tomat och citron

Gör så här

  1. Skär kassler i skivor.
  2. Dela citronhalvan, skär loss fruktköttet och hacka det grovt. Blanda alla ingredienserna till marinaden och slå den över kotletterna i en liten skål. Låt dra några timmar.
  3. Tag upp kotletterna och låt dem rinna av något. Grilla dem sedan färdiga i en grillpanna.
  4. Blanda lättfilen med marinaden som smak och servera den som sås till. 50 g potatis till för dem som bantar. Mer potatis för de övriga.