Grillad kassler med rosa sås

Grillad kassler med rosa sås
Foto: TV4

Kasslern, den lättsaltade, lättrökta fläskkotlettraden, har fått sitt namn efter styckmästare Cassel som hade kötthandel i Berlin för hundra år sedan.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st kasslerkotletter, tunna ca 400 g
  • Marinad:
  • 0,5 st citron
  • 2 dl tomatjuice
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 3 krm Svartpeppar, grovmalen
  • 2 st lagerblad, smulade
  • en aning salt

Sås:

  • 1,5 dl lättfil smaksatt med lök, tomat och citron

Gör så här

  1. Skär kassler i skivor.
  2. Dela citronhalvan, skär loss fruktköttet och hacka det grovt. Blanda alla ingredienserna till marinaden och slå den över kotletterna i en liten skål. Låt dra några timmar.
  3. Tag upp kotletterna och låt dem rinna av något. Grilla dem sedan färdiga i en grillpanna.
  4. Blanda lättfilen med marinaden som smak och servera den som sås till. 50 g potatis till för dem som bantar. Mer potatis för de övriga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept