Grillad kassler med apelsinsalsa

Grillad kassler med apelsinsalsa
Foto: TV4

Kassler är bra mat som går snabbt att laga. Grilla skivorna på kolbädd eller i grillpanna. Tillsammans med nykokt potatis och en fräsch salsa med apelsinsmak blir det nästan lite lyxigt. Det här är både snabblagat, smalt och väldigt gott!

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kassler
  • salt och malen vitpeppar

Apelsinsalsa:

  • 1 stor apelsin
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Salsa: Skala apelsinen. Skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela dem i mindre bitar. Skär de små tomaterna, paprikan och gurkan i tärningar. Blanda apelsin, purjo, tomater, paprika och gurka. Skär gräslöken smått och blanda ner. Strö över salt och socker. Rör ner olja, juice och vinäger. Krydda med nymalen svartpeppar. Låt stå och ta smak medan kasslern grillas.
  2. Skär kasslern i skivor. Strö salt och peppar på båda sidor. Stek eller grilla kasslerskivorna 1-2 minuter per sida. Servera med nykokt potatis och salsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept