Grillad kalvlever med vitlök och citron

Grillad kalvlever med vitlök och citron
Foto: TV4

Servera levern på medelhavsvis med vitlök, persilja och citronklyfta. Grilla levern i en grillpanna eller på utegrillen. Givetvis går det också bra att steka den i hälften smör och hälften olja.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g ungnöts- eller kalvlever
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 knippa bladpersilja

Till servering:

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär bort hinnor och ådror från levern. Skölj den och torka av. Skär i knappt cm-tjocka skivor. Skölj persiljan och plocka bort bladen. Lägg dem på en tallrik som en bädd till levern. Skala och skiva vitlöken.
  2. Pensla levern med lite, lite olja. Grilla någon minut på var sida. Grilla vitlöken lätt. Lägg på fat allteftersom levern blir klar. Strö över salt och peppar och överst grillad vitlök.
  3. Servera med citronklyfta att pressa över, potatis av något slag och en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept