Grillad havsabborre

Grillad havsabborre
Foto: TV4

Havsabborre kan du köpa antingen som kotletter eller som filéer. Här har vi använt den senare varianten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar havsabborrefilé á 150 g
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk oregano, torkad
  • salt och malen vitpeppar

Citronsmör:

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 st citron
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och svartpeppar, malen

Till servering:

  • sallad, blandad

Gör så här

  1. Citronsmör: Rör smöret mjukt. Riv ner det yttersta gula skalet på citronen och pressa i en tsk saft. Blanda ner persilja, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Pensla fisken med olja. Krydda med koriander, oregano, salt och peppar.
  3. Grilla först 1 minut med skinnsidan ner. Vänd och grilla ytterligare 3 minuter på köttsidan. Servera fisken nygrillad på sallatsbädd med citronsmöret till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept