Grillad halloumi och aubergine

Grillad halloumi och aubergine
Foto: TV4

Mycket delikatare än så här blir det knappast! Härligt grillad äggplanta med varm grillad cypriotisk ost. Servera alltsammans rykande hett med en klick örtsmör.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora auberginer
  • 200 g halloumi
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 färska tomater
  • 1 rödlök
  • salt, peppar
  • olivolja, vit balsamvinäger
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl persilja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Örtsmör: Mixa smör, vitlök och persilja i matberedare. Krydda med salt och peppar. Frys smöret i plastfilm till servering.
  2. Skär aubergine i skivor och salta dem på bägge sidor. Låt ligga i 30 minuter, skölj sedan och klappa torr med handduk eller papper.
  3. Skala, skiva under tiden lök och tomat. Blanda med soltorkad tomat, salt, peppar, olja och vinäger till en sås/salsa.
  4. Grilla aubergine och ost. Varva dem på varma tallrikar och fördela salsa och örtsmör över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept