Grillad halloumi med avokado

Grillad halloumi med avokado
Foto: TV4

Halloumiosten kommer från Cypern, den är god både stekt och grillad. Den smälter inte utan blir bara härligt mjuk. Sallatsorter som passar är lollo rosso, frisée eller rosé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 240 g halloumi
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 avokador
  • 350 g blandade sallatsblad
  • 1 paprika
  • olja till stekning
  • Dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Rör samman olivolja, balsamvinäger, citron och honung och pressa i vitlök. Hacka de färska örterna och krydda med dem, svartpeppar och salt.
  2. Skär osten i 1/2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjöl. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek ostskivorna tills de fått fin färg. Krydda med peppar.
  3. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ut fruktköttet, så helt som möjligt, ur skalet. Skär det i skivor, blanda med rivna sallatsblad och lägg upp på tallrik. Lägg den nystekta osten ovanpå sallaten och toppa med strimlad paprika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept