Grillad sallad med ägg och brynt smör

Grillad sallad med ägg och brynt smör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillad sallad med ägg och brynt smör

10 ingredienser

Grillad gemsallad och endiver med stekt ägg, gräslök och brynt smör med nötter.

Ingredienser

portioner
  • 2 endiver
  • 1 förp little gem sallad
  • 4 ägg
  • 50 g parmesanost
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • 1 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Ta bort fula blad på endiven och gemsalladen och dela huvudena i fyra delar.
  3. Stek äggen på ena sidan. Salta och peppra. Hacka gräslöken.
  4. Rosta nötterna i en stekpanna, ta ur och torka ur pannan.
  5. Tillsätt smöret, bryn tills det är gyllene och tillsätt sedan nötterna. Droppa i lite citron.
  6. Grilla salladen på snittytan tills den har fina ränder. Lägg upp på ett fat med äggen.
  7. Skeda nötsmöret över salladen och riv över parmesan. Avsluta med att strö över gräslök.