Grillad sallad med ägg och brynt smör

Grillad sallad med ägg och brynt smör
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 endiver
  • 1 pkt little gem sallad
  • 4 ägg
  • 50 g parmesan
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • 1 dl blandade nötter, tex hasselnötter och valnötter
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Ta bort fula blad på endiven och gemsalladen och dela huvudena i fyra delar.
  3. Stek äggen på ena sidan. Salta och peppra. Hacka gräslöken.
  4. Rosta nötterna i en stekpanna, ta ur och torka ur pannan.
  5. Tillsätt smöret, bryn tills det är gyllene och tillsätt sedan nötterna. Droppa i lite citron.
  6. Grilla salladen på snittytan tills den har fina ränder. Lägg upp på ett fat med äggen.
  7. Skeda nötsmöret över salladen och riv över parmesan. Avsluta med att strö över gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept