Grillad fläsklägg på tortillabröd med ris och grönsaker

Grillad fläsklägg på tortillabröd med ris och grönsaker
Foto: TV4

Kokt rimmad fläsklägg är riktigt gott att grilla som omväxling. Du som så önskar kan byta ut tortillabrödet mot mjukt tunnbröd.

28 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kokt benfri fläsklägg
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk malen kummin
  • 4 tortillabröd

Risblandning:

  • 4 portioner parboiled ris
  • 1 morot
  • 1 burk majskorn
  • salt och malen vitpeppar

Kålblandning:

  • 0,25 vitkålshuvud
  • 0,5 rödkålshuvud
  • 1 morot
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm malen kummin
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala moroten och skär den i tärningar. Blanda ner i riset när 10 minuter återstår av koktiden. När riset är färdigkokt, blanda ner majskornen och krydda med salt och peppar. Håll varmt till servering.
  2. Strimla vitkål och rödkål. Skala och strimla moroten tunt med rotfruktsskalare. Koka upp grönsaksbuljongen och vinägern. Förväll kålen och moroten hastigt i buljongen. Slå av i durkslag, låt rinna av och krydda med kummin och salt. Håll varm till servering.
  3. Grilla den kokta fläskläggen runt om över träkolsglöd i 10-15 minuter. Vänd flera gånger. Blanda samman soja, honung och kummin och pensla läggen med blandningen. Skär upp i tjocka skivor och servera på tortillabröd med riset och salladsblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept