Grillad fiskfilé med kryddsmör, sparris och tomatrisotto

Grillad fiskfilé med kryddsmör, sparris och tomatrisotto
Foto: TV4

Fast, vit fisk blir jättegod att grilla. Du kan exempelvis använda sej, torsk eller gös. Till fisken passar det bra med risotto och ett kryddsmör.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 filéer av fast, vit fisk
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 knippa grön sparris

Kryddsmör:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 lime
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 2 dl avorioris
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk riven parmesan
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Kryddsmör: Pressa saften ur limen och rör ner limesaften och saltet i smöret. Forma till en rulle och lägg i frysen till servering.
  2. Risotto: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Fiska upp lagerbladet. Skär tomaten i små bitar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar och vänd ner tomatbitarna.
  3. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Panera fisken i mjölet, krydda med salt och peppar. Pensla grillpannan med lite olja och grilla fisken vackert gyllene på båda sidor. Servera genast med risotton, sparrisen och kryddsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept