Grillad entrecôte med vattenkastanjer

Grillad entrecôte med vattenkastanjer
Foto: TV4

Det allra godaste köttet att lägga på grillen är det som har en smula fett insprängt. Entrecôte brukar vara perfekt marmorerat. Här kryddar vi med vitlök och serverar med en grönsaksblandning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte á 150 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • neutral olja att pensla med
  • Grönsaksblandning:
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 burk böngroddar
  • 150 g sockerärter
  • 125 g broccoli
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Låt vattenkastanjerna och böngroddarna rinna av. Skär vattenkastanjerna i skivor, ansa sockerärterna och skär dem i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Förväll broccolin i lättsaltat vatten.
  2. Skala vitlöksklyftorna och riv dem. Pensla entrecôteskivorna med lite olja och gnid in dem med vitlök, salt och de två pepparsorterna.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner redningen i buljongen. Lägg i vattenkastanjer, böngroddar, sockerärter och broccoli, krydda med salt och peppar och hetta upp före servering. Grilla köttet på träkolsgrill eller i grillpanna i 2–3 minuter per sida till vacker yta och rosa kött. Servera med grönsaksblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept