Grillad entrecôte med grönsaksbiffar

Grillad entrecôte med grönsaksbiffar
Foto: TV4

Till stekta eller grillade skivor av entrecôte passar det bra att servera grönsaksbiffar och allehanda roliga tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte á 125-150 g
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i

Grönsaksbiffar:

  • 450 g kokt potatis
  • 225 g kokt brysselkål
  • 100 g gul lök
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk neutral olja

friterade lökringar

  • stekta champinjoner
  • grillade tomater

Gör så här

  1. Grönsaksbiffar: Skala och hacka löken. Mosa potatisarna och smöret, blanda och krydda med salt och peppar. Riv brysselkålen. Blanda ner löken och brysselkålen i potatismoset. Forma fyra runda biffar.
  2. Krydda köttskivorna med salt och peppar. Stek grönsaksbiffarna 6 minuter per sida på låg värme tills de fått fin, gyllenbrun färg. Stek eller grilla och köttskivorna 3 minuter per sida på medelvärme. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept