Grillad dubbelmacka med crabsticks

Grillad dubbelmacka med crabsticks
Foto: TV4

Det här är en perfekt liten knaprig munsbit att inleda en middag med. Den kan också serveras som liten supérätt eller lätt lunch. Till en redd soppa passar den utmärkt som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt formbröd
  • bordsmargarin
  • 300 g crabfish
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 40 g smör att steka i

Till servering:

  • blandade sallatsblad
  • 0,5 knippa rädisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Ansa sallatsbladen och riv stora blad i mindre bitar. Skär rädisorna i stavar. Fördela bladen och rädisstavarna på fyra assietter och droppa över olja och citronsaft.
  2. Skär bort kanterna på brödskivorna och bre dem med bordsmargarin. Grovhacka crabfishbitarna och dillen. Blanda crabfish, dill, citronsaft och kajenn. Fördela blandningen på brödskivorna. Lägg på de resterande brödskivorna som lock och tryck till.
  3. Stek smörgåsarna gyllenbruna i smör på låg värme. Vänd och stek andra sidan. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Dela dem mitt itu i trekanter, lägg upp på assietterna tillsammans med salladen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept