Grillad Croque Monsieur

Grillad Croque Monsieur
Foto: TV4

Frankrikes vardagsmacka ska innehålla gruyèreost, dijonsenap och en god skinka. Den rostade tomatpurén i bèchamelsåsen ger extra smak åt anrättningen. Mackorna kan antingen grillas i smörgåsgrill eller packas i folie och grillas över träkol.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt lantbröd
  • 4 skivor bayonneskinka
  • 2 dl riven gruyèreost
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk matolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2,5 msk dijonsenap
  • rumstempererat smör
  • salt och malen svartpeppar

Du behöver också:

  • 4 aluminiumfolieark, 30 X30 cm

Gör så här

  1. Béchamelsås: Värm matoljan till medelhög värme. Fräs tomatpurén i oljan i 7–8 minuter under omrörning. Rör ner vetemjölet till en smet och slå i mjölken och grädden, lite i taget. Sjud stuvningen på svag värme under omrörning i ca 5 minuter. Avsluta med att blanda ner dijonsenap, salt och peppar. Häll upp såsen i en skål och ställ i kyl.
  2. Bre ena sidan på brödskivorna med smör. Riv av fyra aluminiumfolieark och placera två brödskivor på varje ark, med smöret mot folien. Bre på ett jämnt lager stuvning och strö över gruyèreosten på samtliga brödskivor. Lägg skinkskivor på fyra av brödskivorna och lägg en brödskiva utan skinka ovanpå, med osten mot skinkan. Vik ihop folien runt mackorna.
  3. Grilla brödpaketen på grillen, med gallret en bit från glöden, i ca 2–3 minuter. Dela mackorna på mitten och servera, gärna med en sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept