Grillad chèvreöverbakad lax på salladsbädd

Grillad chèvreöverbakad lax på salladsbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad chèvreöverbakad lax på salladsbädd

10 ingredienser

Till den här rätten ska laxen först grillas i het grillpanna och därefter ska osten smälta under grillelementet i ugnen. När du ska skiva chèvren är en blöt kniv ett bra hjälpmedel, annars fastnar osten gärna.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 4 skivor chèvre, ca 1 cm tjocka
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 250 g salladsmix
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • varmt vitt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° och grill. Fördela sallatsbladen på ett stort fat. Skär laxen och chèvren i vardera fyra skivor. Grilla laxen på köttsidan i het grillpanna i cirka 30 sekunder, så att den får ett vackert mönster.
  2. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form och placera chèvreskivorna ovanpå. Ställ laxen i ugnen så nära grillelementet som möjligt, låt den stå tills laxen är klar och osten börjar få färg. Lägg in det vita brödet i ugnen en stund och värm det.
  3. Droppa olja och balsamvinäger över sallatsbladen, krydda med salt och peppar. Lägg på laxskivorna och servera med det varma brödet.