Till den här rätten ska laxen först grillas i het grillpanna och därefter ska osten smälta under grillelementet i ugnen. När du ska skiva chèvren är en blöt kniv ett bra hjälpmedel, annars fastnar osten gärna.
Sätt ugnen på 275° och grill. Fördela sallatsbladen på ett stort fat. Skär laxen och chèvren i vardera fyra skivor. Grilla laxen på köttsidan i het grillpanna i cirka 30 sekunder, så att den får ett vackert mönster.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form och placera chèvreskivorna ovanpå. Ställ laxen i ugnen så nära grillelementet som möjligt, låt den stå tills laxen är klar och osten börjar få färg. Lägg in det vita brödet i ugnen en stund och värm det.
Droppa olja och balsamvinäger över sallatsbladen, krydda med salt och peppar. Lägg på laxskivorna och servera med det varma brödet.