Grillad cheeseburgare med ciabatta

Grillad cheeseburgare med ciabatta
Foto: TV4

Använd schweizisk gruyèreost till dina cheeseburgare, den är god och får bra konsistens när den smälter. Ciabatta är betydligt mer spännande än vanliga mjuka hamburgerbröd. Är du riktigt hungrig, servera med pommes frites, rostad klyftpotatis eller en krispig sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g grovmalen nötfärs
  • 1 msk salt
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 4 skivor gruyèreost
  • 2 plommontomater
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 rödlök
  • 8 romansallatsblad
  • 8 skivor bacon
  • 4 ciabattabröd
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk grov dijonsenap
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Blanda majonnäs, senap och crème fraiche. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
  2. Lägg färsen i en bunke och arbeta in salt och peppar ordentligt. Blanda i vattnet, lite i taget, tills du får en smidig och fin färs. Dela upp färsen i fyra delar, ca 150 g vardera. Rulla ihop varje del till en boll och platta sedan ut till ca 11⁄2 cm tjocka biffar. Grilla burgarna i 2–3 minuter på varje sida. Lägg på ostskivorna efter att du vänt köttet en gång.
  3. Skiva tomaterna, dela gurkan på längden i fyra långa klyftor, skala och skiva löken tunt. Skölj och dela sallatsbladen på mitten. Grilla baconskivorna 1 minut på varje sida, dela bröden på mitten och värm dem på grillgallret. Lägg upp burgarna på bröden tillsammans med dressing, grönsaker och bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept