Grillad biff med roquefortsallad

Grillad biff med roquefortsallad
Foto: TV4

Biff och roquefort är både gott och klassiskt, men vem har bestämt att osten behöver ligga på köttet? Lägg den i stället i en fräsch sallad där ostens sälta trivs gott ihop med beskan från endiven, sötman från aprikoserna och knaprigheten från nötterna. Den som är riktigt hungrig serverar kokt färskpotatis till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 biffar
  • 1 dl marinad
  • 2 endiver
  • 100 g roquefortost
  • 10 mjuka aprikoser
  • en näve valnötter
  • olja, vinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla köttet med marinad, hemmagjord eller färdigköpt, och låt marinera någon timme.
  2. Grilla eller stek köttet 2 minuter på varje sida.
  3. Dela endiven i blad, strimla aprikoserna och smula ner osten. Fördela nötterna över salladen och droppa olja och vinäger över bladen. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept