I samarbete med Scan

Grillad anchochili- och svartpepparkorv med baconmarmelad och rostad rödlök

45 m
4
Grillad Anchochili- och svartpepparkorv med baconmarmelad och rostad rödlök
Foto: Scan
45 m
4

Du behöver

Rostad rödlök

  • 2 röda lökar
  • olja

Baconmarmelad

  • 280 g Scans bacon från rapsgris
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk rårörssocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk chiliflakes

Servering

  • 1 pkt Scans råkorv, anchochili och svartpeppar
  • 1 pkt korvbröd
  • 2 dl majonnäs
  • persilja

Gör så här

  1. Rostad rödlök
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka rödlöken. Sprid ut löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och blanda runt ordentligt så all lök får olja på sig. Rosta löken i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och börjar bli knaprig.
  3. Baconmarmelad
    Hetta upp en stekpanna på hög värme. Lägg ner bacon i hela skivor och knaperstek ordentligt. Låt rinna av på hushållspapper och hacka sedan till små bitar.
  4. Skala och hacka den gula löken. Lägg ner lök, bacon, lönnsirap, råsocker och äppelcidervinäger i en kastrull och låt koka ihop. Smaka av med chiliflakes. Ta av från värmen och mixa lätt med en stavmixer, men det ska fortfarande vara bitar av knaprigt bacon.
  5. Servering
    Grilla råkorven tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  6. Fyll korvbröden med majonnäs, korven, baconmarmelad och rostad rödlök. Strö över lite persilja och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept